Hovelsrud gård

 

På Hovelsrud gård i Mjøsa lever de økologiske kyllingene det glade kyllingliv. Kyllingene går fritt ut og inn i en stor hage med frukttrær og bærbusker.

Les Mer…

Sansegården

sansegaarden

 

Her på Sansegården lever vi, en liten gjeng firbeinte og tobeinte. Gården er drevet økologisk av Veslemøy og Bjørnstjerne Olavsbråten – to unge bønder under 30 år – som begge er utdannet økologiske agronomer på Sogn jord-/ hagebrukskule i Aurland. Heldigvis for dem begge hadde Veslemøy odel på hjemgården hvor de fikk mulighet til å bli 6.generasjon gårdbrukere.

Les Mer…

Solli gård

 

Søskenparet Dan og Silje Hjorteseth kjøpte Solli gård i Stokke i Vestfold i 2004. Gården har vært drevet økologisk og biodynamisk i 30 år. Kjøtt og melkeproduksjon er økologisk og beitebasert på lokalt gress. Melkekuer av Jarlsbergfe og Aberdeen Angus kjøttfe får gårdens egendyrkede korn som kraftfor.

Les Mer…

Alm Østre

almostre-28

 

Gården Alm Østre har en lang historie. I 1967 tok den unge Trygve Sund over gården fra sin onkel. Et par år senere, sammen med sin kone Erna, omstilte han gården fra konvensjonell dyrkning til biodynamisk-økologisk gårdsdrift. Gjennom 40 år drev de gården og bygget opp et sted som i årenes løp har tiltrukket seg utallige unge mennesker fra hele verden. Alle som kom opplevde å bli del i et prosjekt som handlet om biodynamisk jordbruk og sosialt felleskap.

Les Mer…

Bergsmyrene Gård

bergsmyrgard

 

Finn Dale Iversen og Evelyn Romer Iversen driv den biodynamiske garden Bergsmyrene Gård i Kana.  Dei har ein stor grønsaksproduksjon, og sel alt dei produserer lokalt, både direkte frå garden og også noko utkøyring.

Les Mer…

Fokhol Gård

fokhol-random-5

 

Fokhol Gård eies av Stiftelsen Fokhol Gård, som er en ideell og allmennyttig stiftelse. Fokhol ble overtatt fra Stange kommune i 1990 etter nesten 100 års kommunal eie. Hele eiendommen er lagt om til biologisk-dynamisk drift, som er en økologisk driftsform. Alle verdier som opparbeides tilfaller den allmennyttige stiftelsen til fremme av det ideelle formålet.

Les Mer…

Heinrich Jung

heinrich-JUNG-FRA-VG

 

Heinrich Jung er utdannet diplomingeniør fra Tyskland. I 1997 kjøpte han gården i Solør, og i 1999 la han om til biodynamisk drift. Gården drives i dag økologisk.

Les Mer…

Holli Mølle

med poser1

 

Ingenting dufter som nybakt brød rett fra ovnen. Når du baker brød ønsker vi at du skal vite hvor melet kommer fra, hvordan det er malt og hvordan kornet er dyrket.

Les Mer…

Jønsi Gård

Olav-Jønsi-1024x768

 

Jønsi Gård på Hjuksebø i Telemark er Norges største produsent av biodynamiske epler og har vært Demeter-godkjent siden 1991. På gården er det over 20 ulike eplesorter og årlig produksjon ligger på 30-50 tonn. Spiseepler omsettes nå hovedsaklig av Coop Norge og Oslo Kooperativ.

Les Mer…

Lislerud Gård

CIMG3752

 

Anne og Urs Gamper, sammen med sine barn Jonas, Andreas og Sondre har en liten gård i Eidsberg (Østfold). Det er syvende året de driver biologisk-dynamisk gårds- og landbruksdrift i 2012.

Les Mer…

Lykkelig mat

IMG_2759a

 

Lykkelig mat er en sammenslutning av bønder som arbeider for å bringe tradisjonsrike, økologiske råvarer av beste kvalitet ut til et bredt publikum.

Les Mer…

Nordgard Aukrust

haust10oransje

 

TRADISJON OG FORNYING
Solvendt under Lomseggen finn du garden Nordgard Aukrust med solbrune tømmerhus. I “Nordens Provence”,  i ein jordbrukskultur der Vår Herre sjølv syrgjer for sol og vi sjølve må syrgje for vatn til markens grøde.
Altså eit klima godt eigna for blomar og urter, som du kan møte i urtehagen vår. I 20 år har vi arbeidt med urteforedling, i det vi kallar urteriet vårt. Vi lagar eit stort sortiment basert på det vi dyrkar sjølve. Dette finn du i gardsbutikken, eller du kan bestille varer direkte frå.

Les Mer…

Ommang Søndre

2371321_h409e94423a22e9f971d4_v1361655620_562x450

 

Ommang Søndre er en biologisk-dynamisk gård som ligger i Løten på Hedmarken, som eies av Bente Pünther og Gertjan de Snaijer. Gården har eng- og kornproduksjon, noe grønnsaker, potet og husdyrhold med 14 melkekuer, 29 melkegeit, kje, høner og noen ender. Dyra beiter 5 måneder på eng, i hamning og på setervoller 700 m.o.h. oppe i Løten allmenning. Drevet gårdsareal er i alt ca. 450 da.

Les Mer…

Uksum Gard

images

 

Anne Leinaas og Morten Bjerkvik kjøpte Uksum Gard i Vestre Gausdal i 2007, og starta omlegginga til økologisk drift. Garden er no Debio-godkjent og under omlegging til biodynamisk. Til garden høyrer 120 mål innmark og 1900 mål skog.

Les Mer…

Virgenes Gard

Virgenes Gard

 

Virgenes er i dag et 5. generasjons gårdbruk, men aktiviteten på gården stammer faktisk helt tilbake til jernalderen. Dette kan bevises ved at det finnes en grav i området der det er funnet rester fra nettopp denne perioden.

Les Mer…

Økologisk Spesialkorn

bønder-620x320

 

Økologisk Spesialkorn er eiet og drevet av biodynamiske og økologiske bønder. Vi satser på opprinnelige kornsorter som spelt, emmer, enkorn, svedjerug og landsorter av hvete.

Les Mer…