Slik fungerer det

Oslo Kooperativ  – Noe for deg?

(In English)

Som medlem av Oslo Kooperativ kan du få økologisk/biodynamisk mat annenhver uke. Dette gjør du ved å bestille en eller flere poser to uker i forkant av utlevering. En pose med lokalt produsert økologisk/biodynamisk frukt, grønnsaker, mel og egg koster 210 kroner (inkl. bestillingsavgift). Siden posens innhold er sesongbaserte råvarer vil også vekten variere. På vinterstid, med mange ulike rotfrukter, veier den omkring seks til åtte kilo, mens om sommeren hvor salater, asparges, krydderurter og liknende fyller mer, veier den omkring fire kilo. I tillegg til ukens pose kan du bestille meieripose til 420 kroner og kjøttpose til 525 kroner en gang i måneden.

Kooperativet har to avdelinger for henting av forhåndsbestilte poser. Medlemmer kan selv velge ønsket avdeling.

  • Avd. Mathallen, Vulkan 5, 0178 Oslo – utlevering annenhver torsdag (partallsuker) mellom klokka 1600-1900.
  • Avd. Sentrum, Skippergata 22, 0154 Oslo – utlevering annenhver torsdag (partallsuker) mellom klokka 1600-1900.

Vi er i ferd med å lage nye medlemssider for bestilling av poser. I mellomtiden skjer bestilling via Vipps. Klikk her for mer informasjon om bestilling av poser.

Vil du bli medlem? Klikk her for mer informasjon om registrering.

 

Hvor ofte kan jeg hente pose?

Som medlem har du mulighet til å bestille pose annenhver torsdag. Bestillingsfrist er alltid torsdag midnatt to uker før du skal hente (Hvis du for eksempel vil ha pose i uke 46, vil bestillingsfristen være torsdag i uke 44). Du bestemmer selv om du vil bestille pose annenhver uke eller litt sjeldnere. Rent økonomisk er du ikke bundet til annet enn de bestillingene du velger å gjøre – og det er ingen krav om at du skal bestille.

Det er ditt ansvar å hente posen din innenfor åpningstiden. Hvis du ikke selv kan hente posen din kan du avtale med en venn om å gjøre det. MERK! Kooperativet refunderer IKKE penger eller posens innhold hvis den ikke hentes.

 

Hva krever det av meg?

Alle kan være med i Oslo Kooperativ. Ved innmelding betales et andelsinnskudd på kr 300 (endret på årsmøtet 2018). Fra og med påfølgende kalenderår betales en årlig medlemskontingent på kr 300 (endret på årsmøtet 2018). Alle medlemmer forplikter seg til å bidra mellom 5-8 timer (tilsvarende to vakter) i løpet av ett år. Du kan enten:

  • Sette deg opp på vakt for å ta i mot, sortere og veie varene, og bistå andre medlemmer med å hente posene sine under utleveringen på din avdeling. Mer info om vaktene finner du her.
  • Delta i en av arbeidsgruppene og være med å utvikle Oslo Kooperativ. Dette tar litt mer tid, og du får mer innsikt i den daglige driften av Kooperativet. Som medlem av en arbeidsgruppe er du ikke forpliktet til å ta vakter i tillegg.

Ta kontakt om du ønsker å delta i en arbeidsgruppe: kontakt@kooperativet.no, eller ta direkte kontakt med en av arbeidsgruppene.

 

Vi håper du vil være med og gleder oss til å se deg!
Klikk her for mer informasjon om registrering.

Lurer du på noe annet? Les våre spørsmål og svar.

Vil du vite mer om hvordan å starte opp et kooperativ etter vår model? Last ned og les våre retningslinjer her.