Vegansk kålrabisuppe

Du trenger:
2 ss kokosolje eller annen olje
1 gul løk, hakket
1 ts hvitløk, hakket
1 kålrabi, skrelt og skåret i terninger
2,5 dl grønnsaksbuljong
2 dl vann
100 gram usaltede cashewnøtter
4 laurbærblad
1/2 ts tørket timian
Hvit pepper
1/2 ts salt
4-5 poteter, skåret i terninger og deretter dampet
10stk sopp, skåret i biter og lett stekt til de er gylne og sprø
Tørkede chiliflak

 

Slik gjør du:
Varm oljen i en stor gryte på middels høy varme. Stek løken i noen minutter til den er mør. Tilsett hvitløk og stek i 2-3 minutter. Ha i kålrabi og stek det hele i 3 minutter. Ha så i grønnsaksbuljongen, vann, cashewnøtter, laurbærblad, timian, hvit pepper og salt. Kok opp, reduser varmen og la det putre i ca. 20 minutter til kålrabien er mør. Ta ut laurbærbladene. Avkjøl suppen og bruk en blender til å mose suppen til en jevn røre. Når du er ferdig, ha i dampede poteter og stekt sopp. Smak til med salt, pepper og tørkede chiliflak. Pynt med urter.