Ukens kjøttpose

Kjøttposen i uke 48 kommer fra Solli gård. Den vil inneholde diverse stykningsdeler av storfekjøtt samt kjøttdeig og kraftbein.

 

I denne kjøttposen (henting 2. november) blir det stykningsdeler av økologisk frilandsgris fra Heinrich Jung.

 

5. oktober kommer Dan Hjorteseth fra Solli gård med stykningsdeler av storfekjøtt.

 

7. september skulle vi få levert svinekjøtt fra Sansegården Olavsbråten.

Dessverre har vi en dårlig nyhet: grisene rømte til skogs i det de skulle inn i transporten til slakteriet! Bil og folk stod klare til å lempe grisene inn i bilen, men så fikk de løpt ned noen gjerder og kom seg til slutt unna.

Erstatningen blir at Dan Hjorteseth leverer storfekjøtt fra Solli gård. Dette er også prima kjøtt men ikke akkurat det som vi har forventet. Alle som bestilte skal nå ha fått en epost med litt mer informasjon om posen.

Vi håper at grisene nyter disse ekstra sensommer dager!

 

Vår siste kjøttpose før sommerferien blir ekstra spennende. Torsdag 15. juni kan du hente en sommerkurv fylt med følgende produkter:

INNHOLD LEVERANDØR
Håndverkspølser med ost Solli gård
Håndverkspølser med urter Solli gård
Håndverkspølser med løk Solli gård
Stykningsdeler til å grille Sansegården Olavsbråten
Burgere av blandingskjøtt Sansegården Olavsbråten
Råpølse Indre Oslo Matforedling
Bacon-stykke Indre Oslo Matforedling

 

Torsdag 18. mai fylles kjøttposen av svinekjøtt fra Heinrich Jung. Det blir slaktet to griser til Kooperativet og kjøttet fordeles blant posene slik at alle får stykker av både lavere og høyere verdi. Den totale verdien på posene vil være lik.

 

Kjøttposen 20. april kommer fra Solli gård og vil inneholde storfe og noe kalvekjøtt.

 

Kjøttposen som kommer 23. mars vil inneholde ca. 3kg storfekjøtt fra Solli gård.

 

I uke 8 er det Olavsbråten gård som leverer kjøttposen. Den vil inneholde både mysefora kjekjøtt, stykningsdel og grytekjøtt, og stykningsdeler og kjøttdeig av storfe.

 

Torsdag 26. januar fylles kjøttposen av svinekjøtt fra Heinrich Jung.

 

Kjøttposen i uke 50 blir fylt med fantastisk storfekjøtt av grass fed Jarsberg fe fra Dan Hjorteseth av Solli gård.

Hele dyret blir fordelt på alle posene slik at innholdet vil variere, men verdien blir lik på alle. Du kan få:

  • kjøttdeig
  • kraftbein
  • skank eller suppekjøtt
  • rundbiff, flatbiff eller bankekjøtt
Torsdag 1. desember kommer Heinrich Jung til oss med sitt berømte svinekjøtt.
Innholdet vil variere, men verdien blir lik på alle posene. Vi venter spent på å se hva det blir!

 

Torsdag 3. november får vi fårikålkjøtt i posen for første gang! Kjøttet er fra gammelnorsk spelsau og kommer i tillegg til storfekjøtt av Aberdeen Angus og Jarlsbergfe levert av Dan Hjorteseth fra Solli gård.

Innholdet vil variere litt fra pose til pose, men alle vil få:

  • en pakke fårikålkjøtt
  • en pakke kjøttdeig
  • en pakke reint kjøtt
  • en pakke suppekjøtt
  • en pakke kraftbein

Både sauer og storfe er bare foret med grass og kjøttet er langtidsmørnet i frisk høstluft. Bestill innen midnatt torsdag 20. oktober for å sikre deg en pose!

 

Torsdag 6. oktober får vi kalvekjøtt fra Ommang Søndre til ukens pose.

NB Karbonadedeig og suppekjøtt er feilmerket som frysevare. Kjøttet har ikke vært frosset og har holdbarhetsdato som for ferskt kjøtt.

Bente og Gertjan har sendt to store kalver og ei ung kvige til slakt. Dyra har drukket hos mora i minst 2 uker og har vært hele sommeren på beite. Innholdet blir fordelt utover posene og kan være litt forskjellig, men i hver pose blir det:

  • karbonadedeig
  • suppekjøtt
  • grytekjøtt, biff eller stek

Bestill innen midnatt torsdag 22. september for å sikre deg en pose.

 

Torsdag 8. september leverer Dan Hjorteseth av Solli gård økologisk storfekjøtt av grassfed Jarlsberfe til Kooperativet.

Posen vil inneholde ca. 3kg kjøtt og består av:

  • 1 pakke kjøttdeig
  • 1 pakke pølser
  • 1 pakke suppekjøtt
  • stykningsdeler

Bestill innen midnatt torsdag 25. august for å sikre deg en pose.

 

Torsdag 11. august leverer Dan Hjorteseth av Solli gård økologisk storfekjøtt av grassfed Jarlsberfe til Kooperativet.

Posen vil inneholde ca. 3kg kjøtt og består av:

  • 2 pakker kjøttdeig
  • 1 pakke kraftbein
  • 1 pakke suppekjøtt
  • minst en pakke med stykningsdeler eller bog

Bestill innen midnatt torsdag 28. juli for å sikre deg en pose.

 

14. juli får vi levert økologisk svinekjøtt fra Heinrich Jung

Grisene til Heinrich er noen av de gladeste og mest berømte grisene i Norge. De har vært både på Brennpunkt og i forskjellige nasjonale aviser, og omtalt av både kokker og andre produsenter som noe av det beste svinekjøttet man kan få tak i. Dette er virkelig delikatesser.

Max Ivan bistår Heinrich med oppdeling og pakking, og er en kunnskapsrik matentusiast som brenner for kvalitet. Han er kokk og driver egen catering i Eidskog.

Bestill innen 30. juni for å sikre deg en pose. Mer detaljert informasjon om innholdet kommer senere.

 

Denne uka får vi storfekjøtt fra Dan Hjorteseth av Solli gård.

Posen vil inneholde:

  • To pakker kjøttdeig
  • Et stykke rent kjøtt (f.eks. biff, ytre indrefillet, bankekjøtt)
  • En pakke suppekjøtt eller bogskiver
  • En pakke kraftbein

Posene vil veie rundt 3 kg. Innholdet vil variere noe fra pose til pose, men verdien blir lik på alle posene.

 

Den 19. mai kommer Heinrich Jung til oss med sitt berømte svinekjøtt. 

Posen vil inneholde:

  • Et utvalg av ulike stykningsdeler av svin
  • Noe kjøttdeig av svin. (Heinrich ønsker å bevare så mye hele kjøttstykker som mulig, men noe kjøttdeig blir det alltid.)

Posene vil veie rundt 3 kg. Innholdet vil variere fra pose til pose, men verdien på posene er den samme. Grisene slaktes 13. mai.

 

Grisene til Heinrich er noen av de gladeste og mest berømte grisene i Norge. De har vært både på Brennpunkt og i forskjellige nasjonale aviser, og omtalt av både kokker og andre produsenter som noe av det beste svinekjøttet man kan få tak i. Dette er virkelig delikatesser. Les mer om Heinrich Jung her.

Max Ivan bistår Heinrich med oppdeling og pakking, og er en kunnskapsrik matentusiast som brenner for kvalitet. Han er kokk og driver egen catering i Eidskog.

Nyt!

 

Til kjøttposen i uke 14 skal Bente og Gertjan på Ommang Søndre slakte en oksekalv på ca. 8 måneder.

Posen vil inneholde:

  • kjøttdeig eller karbonadedeig
  • høyrygg eller bryst
  • stek eller biff

I alt blir det ca. 3kg kjøtt. Stykkene vil variere og pakningene vil ikke være identiske. Verdien blir lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

 

Ommang har sendt oss denne informasjonen om dyrene:

Kalven har drikket hos mora i to måneder og så har den fått melk med flaske i en måned. Den har vært på beite, og siden midten av oktober på inneforing dvs. mye høy, litt kraftfor. Alle dyra går fritt i binge hvor det strøs med halm både morgen og kveld. Dyra er av rase Side Trønder og Nordlandsfe (STN) som er flinke til å utnytte utmarksbeite. Dyra slaktes hos Brovold i Stange. Dette er et lite slakteri og vi kjører dyra dit.

I vinterferien får vi gressforet storfekjøtt av Jarlsbergfe fra Dan Hjorteseth av Solli gård.

Stykkene vil variere og pakningene vil ikke være identiske, men kan inneholde noen av disse:

  • kjøttdeig
  • suppekjøtt
  • kraftbein
  • surret stek eller entrecôte

Verdien blir lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

Årets første kjøttpose vil bestå av stykningsdeler av frilandsgris fra Heinrich Jung.

Du finner mer informasjon om Henrich og gården hans her.

Verdien blir lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

Til kjøttposen i uke 50 skal Dan Hjorteseth av Solli gård slakte fire ungdyr som har blitt foret bare med gress.
Det blir en blanding av Aberdeen Angus kjøttfe og Jarlsbergfe. Av disse vil ha lage:

  • karbonadedeig
  • stykningsdeler
  • suppekjøtt

I tillegg vil man få

  • julepølse med hele tyttebær
  • påleggspølse

 

Bestillingsfristen for denne posen er torsdag 26. november.

 

Verdien blir lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

I uke 48 skal kjøttposen inneholde stykningsdeler av frilandsgris levert av Heinrich Jung.

Bestillingsfristen for denne posen er torsdag 12. november.

 

Verdien blir lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

I uke 46 skal Olavsbråten gård levere en pose med ulike produkter lagd av økologisk myseutegris.

Bestillingsfristen for denne posen er torsdag 29. oktober.

Stykkene vil variere og pakningene vil ikke være identiske, men kan inneholde noen av disse:

  • Påleggspølse
  • Kjøttdeig
  • Koteletter
  • Bacon
  • 2 typer pølser
  • Stykningsdel av gris

 

Verdien blir lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

I uke 42 får vi viltkjøtt i posen! Olavsbråten gård leverer både elgkjøtt, storfekjøtt og bacon.

Husk å bestille innen torsdag 1. oktober.

Stykkene vil variere og pakningene vil ikke være identiske, men kan inneholde noen av disse:

  • Elgburgere
  • Elgkjøttdeig
  • Viltgrytekjøtt med bein
  • Grytekjøtt av storfe med bein
  • Storfekjøttdeig
  • Bacon skivet av norskøkologisk utegris

 

Verdien blir lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

Ukens kjøttpose kommer fra Olavsbråten gård.

Stykkene vil variere og pakningene vil ikke være identiske, men kan inneholde noen av disse:

  • Stykningsdel av geit
  • Ostepølser av gris med egen ost
  • Løkpølser av gris
  • Kotteletter

 

Verdien er lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt. Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

Ukens kjøttpose inneholder ferskt kjøtt fra frilandsgris, levert av Heinrich Jung.

Stykkene vil variere og pakningene vil ikke være identiske, men kan inneholde noen av disse:

  • Indrefilet
  • T-bone
  • Kjøttdeg
  • Koteletter
  • Biff og stek i nett

Alt er vakumpakket og ferskt. Grisene slaktes tirsdag, pakkes onsdag og leveres ut til oss torsdag.

Verdien er lik på alle posene, men vekten vil variere med type kjøtt.
Posene er pakket individuelt og leveres i kasser med is for oppbevaring under utlevering.

 

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE
Burgere Dan Hjorteseth, Solli gård
Pølser Dan Hjorteseth, Solli gård
Suppekjøtt/kraftbein Dan Hjorteseth, Solli gård
Stykningsdel Dan Hjorteseth, Solli gård
Kjøttdeig Dan Hjorteseth, Solli gård

 

Ukens kjøttpose inneholder storfekjøtt fra Jarlsbergfe. Dyrene er ca 1-1,5 år gamle og veier mellom 150-200 kg.

Produktene inneholder ingen melk, gluten eller andre allergener. Burgerne er laget av kvernet storfekjøtt, løk, salt, pepper og paprikapulver. Pølsene kommer med diverse smaker og har fåretarm for å gjøre dem enklere å grille.

Verdien er lik på alle posene, men vekten kan variere med tanke på ulike typer kjøtt.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

 

Ukens kjøttpose inneholder ferskt kjøtt fra 4 frilandsgriser. Stykkene vil variere og pakningene vil ikke være identiske, men kan inneholde noen av disse:

Indrefilet. T-bone. Kjøttdeig. Koteletter. Biff og stek i nett.
Alt er vakumpakket og ferskt.

Grisene slaktes tirsdag, pakkes onsdag og leveres ut til oss torsdag.

Verdien er lik på alle posene, men vekten kan variere med tanke på ulike typer kjøtt.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE
Stykningsdel storfe Dan Hjorteseth, Solli gård
Kjøttdeig storfe Dan Hjorteseth, Solli gård
Suppekjøtt Dan Hjorteseth, Solli gård

 

Dette er kjøtt fra tre gressforede Jarlsbergfe. Liten kurase på 150 kg hver.

Verdien er lik på alle posene, men vekten kan variere med tanke på ulike typer kjøtt.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE
Stykningsdel, frilandsgris Heinrich Jung
Kvernet storfe, grassfed beef Heinrich Jung
Stykningsdel storfe Heinrich Jung
Kraftbein Heinrich Jung

 

Dette er kjøtt fra 6 voksne frilands slaktegriser og 1 storfe kastrat, grassfed beef. Verdien er lik på alle posene, men vekten kan variere med tanke på ulike typer kjøtt.

 

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE
En pakke stykningsdel Solli gård/Dan Hjorteseth
En pakke suppekjøtt med bein Solli gård/Dan Hjorteseth
En pakke kjøttdeig Solli gård/Dan Hjorteseth
En pose krakkauerpølse med melk Solli gård/Dan Hjorteseth
En pose røkt kjøttpølse uten melk og lite salt – fin for barn Solli gård/Dan Hjorteseth

 

Totalt skal posen inneholde omkring 3 kg kjøtt – men det kan variere litt fra pose til pose hvor mye du får av de ulike kjøttypene. Posene er pakket slik at alle skal få kjøtt av samme verdi totalt.

Dan Hjorteseth har slaktet sorte grassforede Aberdeen Angus okser til poseinnholdet denne gangen. Alt kjøtt er storfe med unntak av litt svinefett i Krakkauerpølsene for å gjøre de mindre tørre. De røkte kjøttpølsene med melk trenger ikke dette.

Alt kjøttet er fra gressforede dyr med noe inntak av egetprodusert kraftfor.

 

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE
Pølser 1 kg Solli gård/Dan Hjorteseth
Kjøttdeig 400 g Olavsbråten Søndre
Karbonader 500 g Olavsbråten Søndre
Stykningsdeler 1 kg Olavsbråten Søndre

 

Totalt skal posen inneholde omkring 3 kg kjøtt – men det kan variere litt fra pose til pose hvor mye du får av de ulike kjøttypene. Posene er pakket slik at alle skal få kjøtt av samme verdi totalt.

 

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE
Oksekjøttdeig Solli gård/Dan Hjorteseth
Stykningsdeler uten bein Solli gård/Dan Hjorteseth
Suppekjøtt med bein (passer til gryter og supper) Solli gård/Dan Hjorteseth
Pølse med julesmak Solli gård/Dan Hjorteseth
Påleggspølse Solli gård/Dan Hjorteseth
Svinekjøttdeig med ekstra spekk (flott base for medisterkaker)
Virgenes gård/Tore Jardar Wirgenes

 

Totalt skal posen inneholde omkring 3 kg kjøtt – men det kan variere litt fra pose til pose hvor mye du får av de ulike kjøttypene. Posene er pakket slik at alle skal få kjøtt av samme verdi totalt.

 

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Oslo Kooperativs oppskriftsklubb på Facebook.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE
Stykningsdel av okse (flatbiff, stek eller culotte). Hvis delene er små kommer grytekjøtt i tillegg Heinrich Jung
Kraftbein av økologisk lam og biodynamisk kalv
Ask gård/Alm Østre
Kverna kjøtt
Heinrich Jung

 

Merk! Det er ikke nok kraftbein til alle. I de tilfellene dette gjelder vil man få ekstra med kvernet kjøtt.
Det er 400 kg kjøtt fra Heinrich, og det er ikke nok til å dekke opp alle posene. Det blir derfor supplert med gressforet urfe og kalv fra Skjåk i Valdres.

 

Alt kjøtt leveres i samarbeid med Duggurd.

Oppskrifter med kjøtt finner du under Oppskrifter og på Duggurd sine hjemmesider.

 

INNHOLD GÅRD/BONDE ENHET
Ostepølse
 Solli gård  1 pakke
Tysk kjøttpølse
 Solli gård  1 pakke
Bratwurst
 Solli gård  1 pakke
Skinkegrill
 Solli gård  1 pakke
 Merkez  Solli gård  1 pakke
 Krakauer  Solli gård  1 pakke