Kooperativet lanserer Kjøttpose!

Les Mer

 

Jarlsbergfe og Aberdeen Angus kjøttfe

Grønnsaksposen til Kooperativet har vært en ubetinget suksess. Nå utvider vi med å tilby en kjøttpose hver fjerde uke. Våre grunnprinsipper om økologi, kortreist sesongbasert mat, rettferdig, miljøvennlig og bærekraftig handel gjelder selvsagt også for kjøttposen. Kjøttposen er et frivillig tillegg og vil kunne bestilles i tillegg til eller istedet for den vanlige grønnsaksposen. Kjøttposen vil ikke pakkes av medlemmene, men leveres til oss ferdig pakket.

Vi vil levere ca 3 kg kjøtt i hver pose. Innholdet vil variere mellom foredlede varer som pølser og pålegg, til stykningsdeler og kjøttdeig og suppekjøtt og kraftbein. Kjøttet vil leveres ut i Kooperativets egne kjøleposer, men denne er fremdeles i produksjon og vil komme i bruk etterhvert. De første gangene må egen pose medbringes. Kjøttet er frosset og må legges i frys innen kort tid. Pakkene kan også være fuktige så ta med egnet beholder, for eksempel en kjølepose.

Vi har to leverandører som vil i samarbeid med Duggurd levere kjøtt til oss. De vil levere annenhver måned hver. De to er:

Solli gård. Søskenparet Dan og Silje Hjorteseth kjøpte Solli gård i Stokke i Vestfold i 2004. Gården har vært drevet økologisk i 30 år. Kjøtt og melkeproduksjon er økologisk og beitebasert på lokalt gress. Melkekuer av Jarlsbergfe og Aberdeen Angus kjøttfe får gårdens egendyrkede korn som kraftfor.

Kjøttet foredles på gårdens eget pølsemakeri, som også tar imot økologisk slakt for nedskjæring og foredling for lokale produsenter. I tillegg til kjøtt og melk har gården 15 villsauer, 25 høner og 8 mål med frukt og kjøkkenhage til eget bruk og for undervisning.

Heinrich Jung holder til på Åmot gård i Arneberg mellom Kongsvinger og Elverum. Der driver han en allsidig biodynamisk gård, med både grønnsaker, korn og husdyr. Storfeet han bruker til “grass fed beef” er av rasen Hereford og krysningsdyr mellom Hereford kyr og en Limousine okse. Begge raser er spesialiserte kjøttferaser.

Til sitt “grass fed beef” bruker han kun kviger og kastrerte okser. De vokser saktere, har bedre marmorering og gir kjøtt av overlegen kvalitet. “Grass fed” betyr at de går mest mulig på beite, og ellers blir de foret med grovfôr (silo og høy). På denne måten får kjøttet en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6. Dyrene er ute hele året, og utover beitesesongen har de tilgang på en romslig hall strødd med halm hvor de kan ligge og bli beskyttet fra vind og vær.

Kjøttposen kjøpes på samme måte som grønnsaksposen, logg deg inn på din konto på RegistrerMeg.no for å komme til butikksiden. Første pose leveres ut i Mathallen, deretter leveres posen på den avdelingen du tilhører.

Om du har spørsmål skriv til kontakt@kooperativet.no