Tips til lagring av jordskokk

Les Mer

 

Tips til lagring av jordskokk

Når høsten kommer er det klart for jordskokken, og i ukens pose finner du små, knudrete og smaksrike jordskokk fra Bergsheim gård.

I engen kan jordskokkens blomst ofte forveksles med solsikker der den står og rager opptil to meter høy. Blomstene kan du spise, men det er jordskokkens røtter som brukes mest i Norge. Når jordskokken er høstet inn kan du lagre den i kjøleskapet eller fryseren.

Lagring
I kjøleskap bør jordskokken ligge tørt og mørkt. Ligger jordskokken for varmt blir den bløt og mister fargen.

Jordskokken kan også fryses, men ikke legg den direkte i fryseren. Den blir best ved stegvis nedkjøling. Legg den i et kjøleskap en dag eller to, for deretter å fryse den ned. Alternativt kan du kutte den opp i biter og forvelle den, før du fryser den.

Jordskokk kan også høstes utover vinteren.

(Kilde dinmat.no)