Julestemning med kjøtt fra Solli gård

Les Mer

 

Neste kjøttpose blir levert av Solli gård den 11.desember og er full av julestemning. Denne gården har vært drevet økologisk i 30 år, og søskenparet Dan og Silje Hjorteseth overtok den i 2004. Her har de melkekuer av Jarlsbergfe og Aberdeen Angus kjøttfe som får gårdens egendyrkede korn som kraftfôr og beiter på gress i nærområdet. Kjøttet du får i posen foredles på gårdens eget pølsemakeri.

Bestillingsfrist for kjøttposen er torsdag 27.november.

Til julekjøttposen skal de slakte 2 Aberdeen Angus-okser for Kooperativ-medlemmene. Kjøttet fra denne storferasen er anerkjent verden over for sin gode smak og mørhet. På gården til Dan går dyrene sammen i familiegrupper med dyr i alle aldre. Dan har erfart at dette fungerer bedre, og dyrene lever gode liv i et fellesskap med andre artsfrender.

I tillegg til å være av særlig høy kvalitet er kjøttet du får så sporbart som det kan få blitt. På bildet over ser du oksene som vil være grunnlaget for neste kjøttpose. Vi i kjøttgruppa i Kooperativet tror nemlig at en større nærhet mellom bonde, produkt og forbruker skaper bedre matopplevelser.

Svinekjøttet i posene kommer fra Tore Jardar og Virgenes andelsgård. Virgenes gård drives økologisk etter naturens premisser, og grisene lever utendørs sammen med søsken og grisemor.

 

Kjøttposen vil inneholde:

– oksekjøttdeig

– strykningsdeler uten ben

– suppekjøtt med bein (passer bra til gryter og supper)

– pølse med julesmak

– påleggspølse

– svinekjøttdeig med ekstra spekk fra Virgenes gård (flott base for medisterkaker)

 

Totalt skal posen inneholde omkring 3 kg kjøtt – men det kan variere litt fra pose til pose hvor mye du får av de ulike kjøttypene. Posene er pakket slik at alle skal få kjøtt av samme verdi totalt.

 

Husk å bestille neste kjøttpose innen torsdag 27.november – LENKE: http://registrermeg.no/ViewMembers/Mlogin.aspx?ORG=126