Kooperativet ønsker alle en god og fredelig jul!

Les Mer

 

Grønnkål

Vi i Kooperativet kan se tilbake på vårt første hele driftsår med glede. I løpet av året har vi nådd et medlemstall på hele 1700 engasjerte personer. I skrivende stund er ventelista på kun 250 personer, og vi jobber med å få på plass løsninger for å kunne gi rom til alle som vil ta del i felleskapet.

Kooperativet er tuftet på frivillighet – uten medlemmene ville Kooperativet aldri fungert. Alle poser er pakket og delt ut av helt vanlige medlemmer, og alt annet som har med driften av Kooperativet å gjøre har vært gjort av de frivillige i arbeidsgruppene. Etter hvert som vi vokste oss større i 2014 har vi prioritert å kjøpe timer av vår koordinator Helene Austvoll, tilsvarende en 25% stilling. Dette har vist seg å være et svært godt valg, og det har sikret mer stabilitet i Kooperativet.

Minst like viktig i året som har gått har bøndene våre vært. I hele 2014 har vi solgt over 7000 grønnsaksposer som tilsvarer omkring 28 tonn grønnsaker! I høst kunne vi også tilby kjøttposer, med pølser, stykningsdeler og andre deler av storfe og gris. Siden midten av oktober har vi solgt hele 754 kjøttposer. Vi har bønder som beskriver Kooperativet som en ny vår for sin virksomhet, og at de føler seg ti år yngre. Dette er svært gledelig for oss, da noe av det aller viktigste for Kooperativet er å gjøre hverdagen lettere for bønder som driver økologisk og biodynamisk.

Sammen med medlemskontingenten har Kooperativet omsatt for godt over 2 millioner kroner. Dette er verdiskaping som ikke er satt i gang for profittens skyld. Det viser helt tydelig at om man ikke er fornøyd med det eksisterende systemet på kjøp og salg av matvarer, så er det mulig å lage sitt helt egne system, tuftet på fellesskap og frivillighet, et ønske om bedre kvalitet på maten og ikke et jag etter mer penger.

Vi starter tidlig i januar for å planlegge sesongen 2015 og ser fram til nye medlemmer, nye samarbeidsbønder og mer bærekraftig matproduksjon og godt dyrevelferd!