Hva betyr vårens kalde vær for bøndene?

Les Mer

Bergsmyrene gård Fra Bergsmyrene gård Foto: Marte Guttulsrød

Som våre medlemmer sikkert har lagt merke til har de siste posene hatt overraskende lite grønt i seg sammenlignet med ifjor. Dette er et godt eksempel på hva det vil si å dyrke jorda, og være avhengig av uforutsigbare faktorer som vind og vær. Det har vært en veldig kald vår iår, og mange bønder fortviler. Hvis sommeren blir god kommer det til å jevne seg ut, men om den blir våt og kald kan dette være en sesong med veldig dårlig inntekt for mange. Jeg synes det er bra at vi i Kooperativet kan vise dere at det å gå i butikken og kjøpe hva som helst, når som helst, ikke alltid er mulig om man vil ha kortreist. Noen medlemmer har reagert og foreslått at vi bør avlyse poser om det ikke er nok grønt i dem. Men vi tenker helt motsatt. Om det ikke er grønnsaker å få tak i bør vi iallefall kjøpe det bøndene KAN levere, og det betyr at posen kan inneholde ting som honning, mel, tørkede urter og egg. I ukens pose nå i uke 26 har vi fått både salater og ferske hvitløk. Det er startskuddet på en sesong vi er sikre på vil inneholde mye grønt og rødt og gult og godt, men hvor vi uansett vil tilby å være en salgskanal for bøndene, og det de vil kunne levere. Været ser ut til å bli bedre, så det kommer nok en eksplosjon av grønt like rundt hjørnet.

 

Håper dere er med oss og støtter bøndene våre.

Mvh Oslo Kooperativ