Årsmøtet 2016: Investering, inspirasjon og nytt styre

Les Mer

 

Kooperativet Årsmøtet 2016: Investering, inspirasjon og nytt styre

Om lag 26 engasjerte medlemmer stilte til årsmøte tirsdag 5. april på kaffebaren Hendrix Ibsen. Arrangementsgruppa sørget for et utvalg matbiter, og styret oppsummerte året som gikk. Både årsmelding og økonomisaker var lystige presentasjoner som ble enstemmig vedtatt. Det har blitt opparbeidet litt egenkapital med årene, og det nye styret fikk rom for noen nye investeringer dersom de ser behov for det.

Tekst: Cathrine Pangopoulos 

Midt i sakslisten fikk vi høre et inspirerende innlegg av bybonden Andreas Capjon. Prosjekt Losæter i Bjørvika er «et sånt sted der ingen kunne tro at noe kunne gro». Rett ved senketunellens luftetårn er det planlagt en sæter på offentlig område. Bak seg har Andreas Norges Bondelag, kunstprogrammet Slow Space (Bjørvika Utvikling) og en rekke grupper og aktiviteter knyttet til urban matproduksjon. Her skal det dyrkes gamle, norske grønnsaker, urter og blomster. Etter hvert vil de også få kaniner, høner og et bakehus. Med vedfyrt ovn og glasskledde vegger skal huset både fungere som bakeri, drivhus og forsamlingslokale.

Kooperativet Årsmøtet 2016 tale Andreas Capjon fortalte årsmøtet om alt det spennende som skjer på Losæter, den urbane sætra der han begynte i jobben som bybonde 1. april.[/caption]

Med bare 3 mål til rådighet må Capjon utnytte plassen godt, og skape gode historier. Blant annet skal matavfallet til gourmetrestauranten Maemo «til sæters» for å bli til kompostert til grønt gull. 13.mai får den urbane sætra besøk av en arbeidshest! Bonden håper at den nye bysætra vil inspirere besøkende fra hele byen.

Kooperativet Årsmøtet 2016 gruppe Kristoffer Westad (til venstre) ble valgt til ny styreleder i Kooperativet. Han startet umiddelbart planleggingen av neste styremøte sammen med Kooperativets koordinator Frances Gerono, nyvalgt styremedlem Ida Helene Mjelde og gjenvalgt styremedlem Andreas Færøvig Olsen.[/caption]

Årsmøtet fikk lufte den umiddelbare responsen til sæterkonseptet før vi avsluttet med vedtektsendringer og valg av nytt styre. Vi kan gledelig annonsere at Kristoffer Westad er ny leder i Kooperativet! Kristoffer har vært styremedlem siden 2014 og er også med i kjøtt- og meierigruppa. Med seg har han Cathrine Røsseland og Andreas Færøvig Olsen fra det gamle styret.

Kaja von Kwetzinsky-Stetzenkow og Ida Helene Mjelde ble valgt inn som nye styremedlemmer. Kaja studerer til MBA i økologisk økonomi, frilanser som grafisk designer og illustratør og er en del av designkollektivet Skaperverket. Ida er arkitektstudent og trikkefører, og har vært aktiv i logistikkgruppa nesten siden starten av Kooperativet.

Årsmøtet takket Alexandra Devik, Helene Austvoll og Mads Pålsrud for fantastisk innsats i styret gjennom flere år. Vi gleder oss til å se Kooperativet gro videre i 2016!

Kooperativet Årsmøtet 2016 gruppe 2Kooperativet Årsmøtet 2016 gruppe Helene Austvoll, Alexandra Devik og Mads Pålsrud fikk takk fra Årsmøtet for fantastisk innsats i styret i perioden som har gått. Helene og Alexandra har vært med i styret siden 2013, Mads siden 2014.[/caption]