Hele gule erter

På Gården Aschim Vestre dyrker Ylva og Alf Ove Norges største utvalg av gamle kornslag- urkorn. På jordene våre med utsikt over Randsfjorden vokser flere ulike sorter av enkorn, emmer, landhvete, rug, spelt, bygg og havre. På stabburet driver vi Norges minste mølle, der vi maler vårt eget mel. I mølla finner du både steinmøller og virvelmøller og vi er stolte over å kunne tilby ferskt, kortreist korn og mel, 100% økologisk og egenprodusert.

I tillegg til helkorn, sammalt, medium og finsiktet mel, produserer vi også Virvelmel. En virvelmølle er en luftdrevet steinkvern der kornene knuses mot steinen i en sterk luftstrøm. Resultatet blir et støvfint mel, like næringsrikt som fullkorn og med bakeegenskaper som finsiktet mel.

Gule erter inneholder flere kalorier, men samtidig også vesentlig mer protein og mer fiber enn grønne erter. De gule ertene inneholder i tillegg lite fett og bidrar til å senke kolesterolnivået i kroppen og tilføre vitaminer og mineraler. Gule erter kan for eksempel brukes til å lage erteskudd, ertestuing, ertesuppe eller flatbrød.

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.