Sammalt mel av dala landhvete

På Gården Aschim Vestre dyrker Ylva og Alf Ove Norges største utvalg av gamle kornslag- urkorn. På jordene våre med utsikt over Randsfjorden vokser flere ulike sorter av enkorn, emmer, landhvete, rug, spelt, bygg og havre. På stabburet driver vi Norges minste mølle, der vi maler vårt eget mel. I mølla finner du både steinmøller og virvelmøller og vi er stolte over å kunne tilby ferskt, kortreist korn og mel, 100% økologisk og egenprodusert.

I tillegg til helkorn, sammalt, medium og finsiktet mel, produserer vi også Virvelmel. En virvelmølle er en luftdrevet steinkvern der kornene knuses mot steinen i en sterk luftstrøm. Resultatet blir et støvfint mel, like næringsrikt som fullkorn og med bakeegenskaper som finsiktet mel.

Dala landhvete stammer fra Dalarna i Sverige. Ordet «landhvete» indikerer at dette er en såkalt «landsort». Landsorter er ikke aktivt foredlede sorter som har oppstått innenfor begrensede geografiske områder der de naturlig har utviklet unike egenskaper (innhold, smak og utseende). Studier har vist at Dala landhvete inneholder flest mineraler, vitaminer og antioksidanter av alle testede hvetesorter. Bakeegenskapene til Dala landhvete er tilnærmet lik den hos moderne hvete og disse kan stort sett brukes på samme måte.  All Dala landhvete som dyrkes i Norge stammer fra Aschim Vestre.

 

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.