Holli Mølle - med poser

Ingenting dufter som nybakt brød rett fra ovnen. Når du baker brød ønsker vi at du skal vite hvor melet kommer fra, hvordan det er malt og hvordan kornet er dyrket.

Mel fra Holli Mølle er steinmalt. Vi benytter to steikverner som maler hvert enkelt korn på en langsom og skånsom måte. Melet er ferskt, økologisk og helt uten tilsetningsstoffer. Hver melpose har en etikett som forteller deg når melet ble malt, hvor lang holdbarhet det har og hvilken gård som har levert kornet til mølla vår.

Vår familie har drevet landbruk på Holli gård i Spydeberg i Østfold i mer enn 150 år. Oldefaren min drev landhandel på gården ved siden av å være bonde. Min bestefar drev mekanisk verksted ved siden av gården. I dag har gården egen mølle.

Kornet som males ved Holli mølle kommer fra vår egen gård i tillegg til en rekke andre økologiske gårder. Vi er opptatt av kortreist mat.  Et tett samarbeide med økogårder på Østlandet sikrer tilgang til økologisk korn.

En stor del av kornet vi maler kommer fra gamle kornsorter, som spelt og emmer.  Dette er sorter som kan spores 5000 til 10000 år tilbake i historien. Vi er opptatt av å finne kornsorter som ikke er foredlet i laboratoriene. Erfaringen viser at disse ofte har et bedre bevart næringsinnhold, selv om de gir mindre avling.

 

PRODUKTER HOLLI MØLLE

Når vi får årets spelt, emmer, enkorn, hvete, rug og bygg i hus, males kornet etter tur med steinkverner. En langsom prosess som maler kornet skånsomt til mel. Mel malt med steinkverner er rikt på alle de gode næringsstoffene kornet gir. Flere bakere uttaler også at melet gir baksten en fyldigere smak og saftighet.

Stadig er vi på jakt etter gamle, originale kornsorter fordi næringsstoffene i disse kornsortene ofte er svært godt bevart. En stor del av kornet vi maler ved Holli Mølle er enkorn, emmer og spelt, av de eldste kornslagene i vår sivilisasjon. Både av hvete, bygg og rug har vi funnet alternative sorter som vi så langt er svært godt fornøyd med både når det gjelder smak og næringsinnhold.

Holli Mølle

Lyserenveien 566
1820 Spydeberg
Norge
Telefon: +47 69837600 / +47 90576397
Faks: +47 69837663
post@holli-molle.no
www.holli-molle.no