På Hovelsrud gård i Mjøsa lever de økologiske kyllingene det glade kyllingliv. Kyllingene går fritt ut og inn i en stor hage med frukttrær og bærbusker.

Kyllingene koser seg ute med kløver, salat og urter fra gårdens store grønnsakshage. I kyllinghuset er det vinduer som gir dagslys og det er også en stor veranda. Kyllingene er av en rase som vokser sakte og de får leve lenge i et stimulerende miljø med vagler, høy, flis og sandbad. De får økologisk fôr fra en mølle på Toten. Gode dyrevelferd gir god smak.

Det er kyllingbonden Marianne og familien som driver Hovelsrud gård. Hovelsrud er en store vakker gård som ligger på Helgøya i Mjøsa. Denne solhellingen med kalkrik jord er av de mest fruktbare områdene i Norge. Hovelsrud gård har et vakkert hageanlegg fra 1840-årene med epler, pærer, plommer, druer, rød og hvit rips, solbær, bringebær, stikkelsbær og en stor, rikholdig kjøkkenhage. Hagen ble tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen for 2012 og EUs kulturvernpris 2014 Europa Nostra Award. Hagen er åpen for omvisning i sommerhalvåret. Du kan se kyllingene på @hovelsrudhagen og www.hovelsrud.no.

Adresse: Helgøyvn 960, 2350 Nes

Tlf: 90964070

E-post: Marianne@hovelsrud.no

Url: Http://www.hovelsrud.no/