Oppskrifter

Vi samler oppskrifter på matretter du lager med råvarer kjøpt gjennom Oslo kooperativ. Send gjerne din favorittoppskrift til oss!
Is «Ramsløk» a Green Gold Mine?

Is «Ramsløk» a Green Gold Mine?

written by Freja It goes by many names: Allium ursinum, ramson, wild garlic, northern garlic, "the magnesium king", buckrams, bear's garlic and cow's leek to mention a few. In May the famous ramsløk re-entries Kooperativet bags for pleasure and joy. The intense green,...

les mer
Grønnkålpizza fra Berit Nordstrand

Grønnkålpizza fra Berit Nordstrand

Sesongens grønneste grønnsak er en kål med det velklingende navnet – grønnkål. Grønnkål er en av de sunneste grønne grønnsakene vi har der den formerlig strutter av antioksidantkraft, vitaminer og mineraler. Den har kraftig smak, nesten helt uten kalorier og kan...

les mer
Svartrot og andre rotvekster

Svartrot og andre rotvekster

Svartrot, også kjent som Skorsonnerot er ein grønsak som sjeldan brukast. Diverre, for den smaker fortreffelig! Mild og god! Den kan nyttast som andre rotgrønsaker – i mos, steikt, ovnsbakt og så vidare. Slik kan du ovnsbake den til to personar:     1 gulrot...

les mer
Chevregratinerte raudbeter med perlespelt

Chevregratinerte raudbeter med perlespelt

  Har du ennå litt perlespelt igjen frå i haust? Og eit par raudbeter? Her er oppskrift på ein enkel men veldig god lunsj eller middag! Til to personar   Tre raudbeter Eit par fedd kvitlauk Ferske urter (timian eller rosmarin) Chevre Rista valnøtter...

les mer
Rå start på året!

Rå start på året!

  Grønnsaker i alle varianter kan mer enn å sette farge på hverdagene i 2014. De bidrar med magisk plantekraft og byggeklosser til kroppen for mer energi, overskudd og helse. Det betyr demping av heldeplager, bedre konsentrasjon og hukommelse, bedre sinnsstemning...

les mer
Het gulrotsuppe med byggryn

Het gulrotsuppe med byggryn

  En vinner i høstmørket (eller vintermørket, red.anm)! Serverer du den med byggryn og rømme blir suppen et helt måltid i seg selv, særlig med litt godt brød til. Som forrett kan du bare ta en liten klatt med rømme i. Det syrlige smaker godt til den litt søtlige...

les mer
Deilig varm løksuppe

Deilig varm løksuppe

  Har dere sett all den deilige løken som ligger ny og lekker i hyllene (eller i posen din, red.anm)? Kok den i ca 10 minutter og smørstek den hel. Den egner seg som tilbehør til det aller meste. Bruk alt, det grønne også, til gryter, woker og salater. Eller lag...

les mer
«Pastisnacks» for små

«Pastisnacks» for små

  foto Marius Rua   Pastinakk kan brukast til mangt. Blant anna kan du gjere dette:   Vask og skrubb av all jorda slik at dei er reine og fine Skjær dei i lillefingerstjukke staver Steik dei i kokosolje, gjerne i jernpanne. Dei små treng litt...

les mer
Sylta rødbeter

Sylta rødbeter

  Per © Alletiders Kogebog Har det hopa seg litt opp med dei små raude? Gi eitt par til naboen kanskje? Viss ikkje kan du alltids sylte! Tilpass måla etter det du har! Har du f.eks 1 kg gjer du slik: 1 kg raudbeter - kok dei møre. NB! Ikkje skrell eller skjær i...

les mer