written by Freja It goes by many names: Allium ursinum, ramson, wild garlic, northern garlic, "the magnesium king", buckrams, bear's garlic and cow's leek to mention a few. In May the famous ramsløk re-entries Kooperativet bags for pleasure and joy. The intense green,...
Oppskrifter
Vi samler oppskrifter på matretter du lager med råvarer kjøpt gjennom Oslo kooperativ. Send gjerne din favorittoppskrift til oss!Grønnkålpizza fra Berit Nordstrand
Sesongens grønneste grønnsak er en kål med det velklingende navnet – grønnkål. Grønnkål er en av de sunneste grønne grønnsakene vi har der den formerlig strutter av antioksidantkraft, vitaminer og mineraler. Den har kraftig smak, nesten helt uten kalorier og kan...
Svartrot og andre rotvekster
Svartrot, også kjent som Skorsonnerot er ein grønsak som sjeldan brukast. Diverre, for den smaker fortreffelig! Mild og god! Den kan nyttast som andre rotgrønsaker – i mos, steikt, ovnsbakt og så vidare. Slik kan du ovnsbake den til to personar: 1 gulrot...
Chevregratinerte raudbeter med perlespelt
Har du ennå litt perlespelt igjen frå i haust? Og eit par raudbeter? Her er oppskrift på ein enkel men veldig god lunsj eller middag! Til to personar Tre raudbeter Eit par fedd kvitlauk Ferske urter (timian eller rosmarin) Chevre Rista valnøtter...
Rå start på året!
Grønnsaker i alle varianter kan mer enn å sette farge på hverdagene i 2014. De bidrar med magisk plantekraft og byggeklosser til kroppen for mer energi, overskudd og helse. Det betyr demping av heldeplager, bedre konsentrasjon og hukommelse, bedre sinnsstemning...
Het gulrotsuppe med byggryn
En vinner i høstmørket (eller vintermørket, red.anm)! Serverer du den med byggryn og rømme blir suppen et helt måltid i seg selv, særlig med litt godt brød til. Som forrett kan du bare ta en liten klatt med rømme i. Det syrlige smaker godt til den litt søtlige...
Deilig varm løksuppe
Har dere sett all den deilige løken som ligger ny og lekker i hyllene (eller i posen din, red.anm)? Kok den i ca 10 minutter og smørstek den hel. Den egner seg som tilbehør til det aller meste. Bruk alt, det grønne også, til gryter, woker og salater. Eller lag...
«Pastisnacks» for små
foto Marius Rua Pastinakk kan brukast til mangt. Blant anna kan du gjere dette: Vask og skrubb av all jorda slik at dei er reine og fine Skjær dei i lillefingerstjukke staver Steik dei i kokosolje, gjerne i jernpanne. Dei små treng litt...
Sylta rødbeter
Per © Alletiders Kogebog Har det hopa seg litt opp med dei små raude? Gi eitt par til naboen kanskje? Viss ikkje kan du alltids sylte! Tilpass måla etter det du har! Har du f.eks 1 kg gjer du slik: 1 kg raudbeter - kok dei møre. NB! Ikkje skrell eller skjær i...