Frokostpannekaker

Frokostpannekaker

Ved Kjartan Michalsen

Til ca 10 pannekaker á ca 10 cm trenger du:

  • 250 g cultura eller økologisk kefir
  • 1 stort økologisk egg
  • 120 g mel (Gjerne en stor andel fullkorn. Melet fra Alm Østre som vi får i posen var bra alene. En andel byggmel gir også god smak, det samme gjør opptil 20% havregryn.)
  • 1 ss sukker (kan gjerne skippes, jeg gjør det stort sett alltid)
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts natron

Pass på; la røren svelle litt (5-10 minutter), og tilsett bakepulver/natron etter at røren har stått litt.

Ha i det våte, så alt det tørre. Rør fritt for klumper og stek i varm panne.
Avhengig av størrelsen på egget, tilsett mer cultura/kefir for å få en passe tykk røre.

Oppskriften er en adapsjon av flere klassiske amerikanske oppskrifter tilpasset forholdene her hjemme. Cultura erstatter buttermilk, bakepulver og natron erstatter baking powder og baking soda. Kardemomme er heller ikke vanlig, men gir fin smak.