Oppskrifter

Vi samler oppskrifter på matretter du lager med råvarer kjøpt gjennom Oslo kooperativ. Send gjerne din favorittoppskrift til oss!
Syltet rødbet fra Fokhol gård

Syltet rødbet fra Fokhol gård

  Ved Seraina Müller Lake: 2 ss epleeddik 4 ss sukker 1 dl vann Kokes opp. Hele beter kokes i saltet vann til de er møre og avkjøles. Skrelles og kuttes så i fine biter som vendes sammen med laken, smakes til med salt og pepper før servering....

les mer
Dressing til rapunzelsalat

Dressing til rapunzelsalat

  2 ss olje litt eddik/balsamico en klype salt majones eller rømme etter smak   Bland i salaten, og server med kokt egg i skiver over. Typisk julesalat i Sveits. Nam!  

les mer
Tips til lagring av jordskokk

Tips til lagring av jordskokk

Jordskokk Når høsten kommer er det også klart for jordskokken, og i ukens pose finner du små knudrete og smaksrike jordskokk fra Bergsheim går. I engen kan jordskokkens blomst forveksles med solsikker der den kan rage to meter høyt. Blomstene kan du spise, men det er...

les mer
Vegansk kålrabisuppe

Vegansk kålrabisuppe

  Du trenger: 2 ss kokosolje eller annen olje 1 gul løk, hakket 1 ts hvitløk, hakket 1 kålrabi, skrelt og skåret i terninger 2,5 dl grønnsaksbuljong 2 dl vann 100 gram usaltede cashewnøtter 4 laurbærblad 1/2 ts tørket timian Hvit pepper 1/2 ts salt 4-5 poteter,...

les mer
Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

  Du trenger: 10 stk jordskokk 4 poteter 3 gulrøtter 3 rødløk 2 fedd hvitløk Saften fra en halv ingefær Pepper og salt etter smak   Slik gjør du: Hakk jordskokker, poteter, gulrøtter i like store biter, kok de i en kjele på svak varme til de blir møre. Stek...

les mer
Woket Bok Choy med sopp, hvitløk og ingefær

Woket Bok Choy med sopp, hvitløk og ingefær

  Du trenger: 3 stk bok choi 2 fedd hvitløk 10 sopp 2 ts hakket ingefær 1 ss sesamfrø 1 ss soya saus 2 ss olje 1 ts sesamfrøolje (valgfritt) 2 dl vann + 0,5 ss grønnsaksbuljong Slik gjør du: Skru ovnen på høy varme. Tilsett 1ss olje og 1ss soya saus. Stek soppen...

les mer
Kraftkoking på 1-2-3-4

Kraftkoking på 1-2-3-4

  foto http://farminsittkjokken.com/   Kraft kan du koke av de mest uattraktive, mest benete kjøttstykkene - og det vanligste er stykkene som har fått sitt navn av retten; kraftbein.   Kraftkoking er god ressursutnyttelse, det er enkelt å lage - og det...

les mer
Sennepsbakt hodekål

Sennepsbakt hodekål

Lurer du på hva du skal gjøre med hodekålen? Her er en herlig oppskrift! Du trenger: 1 hodekål 1 ss sennep 1 ss kokosolje 2 ss olivenolje 1 fedd hakket hvitløk 0,5 ts pepper Litt salt Slik gjør du: Skru ovnen på 200c. Skjær hodekålen i skiver (ca 0,5 cm). Pensle en...

les mer
Speltsuppe fra Toscana – Ministra di ferro

Speltsuppe fra Toscana – Ministra di ferro

Ved Camilla Wilse Dette er min livrett, det beste jeg vet. Denne suppen metter og varmer. Det finnes sikkert like mange varianter av denne som det finnes varianter av en spagetti bolognese. Dette er min variant. Til 6 pers trenger du: 200 g kidneybeans (eller 100 g...

les mer