Ved Seraina Müller Lake: 2 ss epleeddik 4 ss sukker 1 dl vann Kokes opp. Hele beter kokes i saltet vann til de er møre og avkjøles. Skrelles og kuttes så i fine biter som vendes sammen med laken, smakes til med salt og pepper før servering....
Oppskrifter
Vi samler oppskrifter på matretter du lager med råvarer kjøpt gjennom Oslo kooperativ. Send gjerne din favorittoppskrift til oss!Dressing til rapunzelsalat
2 ss olje litt eddik/balsamico en klype salt majones eller rømme etter smak Bland i salaten, og server med kokt egg i skiver over. Typisk julesalat i Sveits. Nam!
Tips til lagring av jordskokk
Jordskokk Når høsten kommer er det også klart for jordskokken, og i ukens pose finner du små knudrete og smaksrike jordskokk fra Bergsheim går. I engen kan jordskokkens blomst forveksles med solsikker der den kan rage to meter høyt. Blomstene kan du spise, men det er...
Vegansk kålrabisuppe
Du trenger: 2 ss kokosolje eller annen olje 1 gul løk, hakket 1 ts hvitløk, hakket 1 kålrabi, skrelt og skåret i terninger 2,5 dl grønnsaksbuljong 2 dl vann 100 gram usaltede cashewnøtter 4 laurbærblad 1/2 ts tørket timian Hvit pepper 1/2 ts salt 4-5 poteter,...
Jordskokksuppe
Du trenger: 10 stk jordskokk 4 poteter 3 gulrøtter 3 rødløk 2 fedd hvitløk Saften fra en halv ingefær Pepper og salt etter smak Slik gjør du: Hakk jordskokker, poteter, gulrøtter i like store biter, kok de i en kjele på svak varme til de blir møre. Stek...
Woket Bok Choy med sopp, hvitløk og ingefær
Du trenger: 3 stk bok choi 2 fedd hvitløk 10 sopp 2 ts hakket ingefær 1 ss sesamfrø 1 ss soya saus 2 ss olje 1 ts sesamfrøolje (valgfritt) 2 dl vann + 0,5 ss grønnsaksbuljong Slik gjør du: Skru ovnen på høy varme. Tilsett 1ss olje og 1ss soya saus. Stek soppen...
Kraftkoking på 1-2-3-4
foto http://farminsittkjokken.com/ Kraft kan du koke av de mest uattraktive, mest benete kjøttstykkene - og det vanligste er stykkene som har fått sitt navn av retten; kraftbein. Kraftkoking er god ressursutnyttelse, det er enkelt å lage - og det...
Sennepsbakt hodekål
Lurer du på hva du skal gjøre med hodekålen? Her er en herlig oppskrift! Du trenger: 1 hodekål 1 ss sennep 1 ss kokosolje 2 ss olivenolje 1 fedd hakket hvitløk 0,5 ts pepper Litt salt Slik gjør du: Skru ovnen på 200c. Skjær hodekålen i skiver (ca 0,5 cm). Pensle en...
Speltsuppe fra Toscana – Ministra di ferro
Ved Camilla Wilse Dette er min livrett, det beste jeg vet. Denne suppen metter og varmer. Det finnes sikkert like mange varianter av denne som det finnes varianter av en spagetti bolognese. Dette er min variant. Til 6 pers trenger du: 200 g kidneybeans (eller 100 g...