Svartrot og andre rotvekster

Svartrot og andre rotvekster
Svartrot og andre rotvekster

Svartrot og andre rotvekster

Svartrot, også kjent som Skorsonnerot er ein grønsak som sjeldan brukast. Diverre, for den smaker fortreffelig! Mild og god! Den kan nyttast som andre rotgrønsaker – i mos, steikt, ovnsbakt og så vidare. Slik kan du ovnsbake den til to personar:

 

 

1 gulrot
1 raudbete
2 svartrøtter
1 pastinakk
Ein halv hokkaido
1 fedd kvitlauk
Litt kokosolje (bruk gjerne smør om du har det)

Vask alle grønsakene godt. Skrell svartrota. Kutt alt opp i biter og strimler. Bland det saman i ei ildfast form med olje/smør. Krydre med eit krydder du likar. For eksempel timian og salt og pepper.

Steik på 180-200 grader i ca 30-40 minutt.

Passer godt som tilbehør eller berre aleine.