Har det hopa seg litt opp med dei små raude? Gi eitt par til naboen kanskje? Viss ikkje kan du alltids sylte!
Tilpass måla etter det du har! Har du f.eks 1 kg gjer du slik:
1 kg raudbeter – kok dei møre. NB! Ikkje skrell eller skjær i dei! Då mister du mykje god farge og næring.
Lake:
Ca 5 dl eddik (5%), gjerne økologisk eplecidereddik fra Helios
Ca 5 dl vann
2-3 dl sukker, gjerne økologisk rårørsukker
Krydderier:
alt etter smak f. eks karve, spisskummin, kardemomme, nellik (alt i heile frø), laurbærblad etc…
Framgongsmåte:
Kok opp laken og la den stå mens du skreller og skjærer opp raudbetene slik du ønskjer. Legg dei oppi kokte syltetøy/noregsglas. Hell på krydderet slik at det blander seg blant bitene, og så heller du over laken. Skru lokket godt igjen og så kan du la det godgjere seg ei veke eller to, og elles la stå til det er tomt!