• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Hopp til hovedinnhold

Oslo Kooperativ

Oslo Kooperativ - byfolk, bønder & bra mat

  • Om oss
    • Ukens pose
    • Slik fungerer det
    • 10 grunnprinsipper
    • Spørsmål og svar
    • Gårdene vi samarbeider med
    • Nyheter
    • Oppskrifter
    • Arbeidsgruppene
    • Vedtekter for Oslo Kooperativet
    • Årsmøte
  • Bli medlem
  • Logg inn
  • Butikk
  • Om oss
    • Ukens pose
    • Slik fungerer det
    • 10 grunnprinsipper
    • Spørsmål og svar
    • Gårdene vi samarbeider med
    • Nyheter
    • Oppskrifter
    • Arbeidsgruppene
    • Vedtekter for Oslo Kooperativet
    • Årsmøte
  • Bli medlem
  • Logg inn
  • Butikk
Du er her: Hjem / Oppskrifter / Sylta rødbeter
Sylta rødbeter
Sylta rødbeter

Sylta rødbeter

30/10/2017

 

Per © Alletiders Kogebog

Har det hopa seg litt opp med dei små raude? Gi eitt par til naboen kanskje? Viss ikkje kan du alltids sylte!

Tilpass måla etter det du har! Har du f.eks 1 kg gjer du slik:

1 kg raudbeter – kok dei møre. NB! Ikkje skrell eller skjær i dei! Då mister du mykje god farge og næring.

Lake:
Ca 5 dl eddik (5%), gjerne økologisk eplecidereddik fra Helios
Ca 5 dl vann
2-3 dl sukker, gjerne økologisk rårørsukker

Krydderier:
alt etter smak f. eks karve, spisskummin, kardemomme, nellik (alt i heile frø), laurbærblad etc…

Framgongsmåte:
Kok opp laken og la den stå mens du skreller og skjærer opp raudbetene slik du ønskjer.  Legg dei oppi kokte syltetøy/noregsglas. Hell på krydderet slik at det blander seg blant bitene, og så heller du over laken. Skru lokket godt igjen og så kan du la det godgjere seg ei veke eller to, og elles la stå til det er tomt!

 

Kategori: Oppskrifter, Våre oppskrifter

© 2021 Kooperativet.

no Norwegian
en Englishno Norwegian