• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Hopp til hovedinnhold

Oslo Kooperativ

Oslo Kooperativ - byfolk, bønder & bra mat

  • Om oss
    • Ukens pose
    • Slik fungerer det
    • 10 grunnprinsipper
    • Spørsmål og svar
    • Gårdene vi samarbeider med
    • Nyheter
    • Oppskrifter
    • Arbeidsgruppene
    • Vedtekter for Oslo Kooperativet
    • Årsmøte
  • Bli medlem
  • Logg inn
  • Butikk
  • Om oss
    • Ukens pose
    • Slik fungerer det
    • 10 grunnprinsipper
    • Spørsmål og svar
    • Gårdene vi samarbeider med
    • Nyheter
    • Oppskrifter
    • Arbeidsgruppene
    • Vedtekter for Oslo Kooperativet
    • Årsmøte
  • Bli medlem
  • Logg inn
  • Butikk
Du er her: Hjem / Oppskrifter / Tips til lagring av jordskokk
Kooperativet poser
Kooperativet poser

Tips til lagring av jordskokk

30/10/2017

Jordskokk

Når høsten kommer er det også klart for jordskokken, og i ukens pose finner du små knudrete og smaksrike jordskokk fra Bergsheim går.

Kooperativet poser

I engen kan jordskokkens blomst forveksles med solsikker der den kan rage to meter høyt. Blomstene kan du spise, men det er jordskokkens røtter som spises oftest i Norge. Når jordskokken først er høstet inn kan du lagre den i kjøleskap eller i fryseren.

Lagring
I kjøleskap bør jordskokken ligge tørt og mørkt. Ligger jordskokken varmt og mørkt blir den bløt og mister fargen.

Jordskokken kan også fryses, men ikke legg den direkte i fryseren. Jordskokken blir nemlig best ved stegvis nedkjøling. For eksempel ved å først ligge i et kjøleskap en dag eller to for deretter å legges i fryseren. Alternativt kan du forvelle jordskokken i biter før du fryser den.

Jordskokk også høstes utover vinteren.

(Kilde bioforsk.no og dinmat.no)

Kategori: Oppskrifter, Våre oppskrifter

© 2021 Kooperativet.

no Norwegian
en Englishno Norwegian