Jordskokk
Når høsten kommer er det også klart for jordskokken, og i ukens pose finner du små knudrete og smaksrike jordskokk fra Bergsheim går.
I engen kan jordskokkens blomst forveksles med solsikker der den kan rage to meter høyt. Blomstene kan du spise, men det er jordskokkens røtter som spises oftest i Norge. Når jordskokken først er høstet inn kan du lagre den i kjøleskap eller i fryseren.
Lagring
I kjøleskap bør jordskokken ligge tørt og mørkt. Ligger jordskokken varmt og mørkt blir den bløt og mister fargen.
Jordskokken kan også fryses, men ikke legg den direkte i fryseren. Jordskokken blir nemlig best ved stegvis nedkjøling. For eksempel ved å først ligge i et kjøleskap en dag eller to for deretter å legges i fryseren. Alternativt kan du forvelle jordskokken i biter før du fryser den.
Jordskokk også høstes utover vinteren.
(Kilde bioforsk.no og dinmat.no)