Møt et medlem: Yvonne Anne

Les Mer

 

Yvonne-17.mai-s

Tekst: Carolin Grotle Foto: Privat

Hos Yvonne Anne Michel og hennes samboer får posene til Kooperativet et godt hjem. De bor i et stort hus omgitt av en frodig hage sammen med to andre familier, midt i Oslo. Yvonne er medlem i et andelslandbruk og engasjerer seg i Oslo Frøbibliotek. Hennes samboer dyrker egne grønnsaker i hagen. I serien om Kooperativets medlemmer deler Yvonne litt om hvorfor hun er medlem i Oslo Kooperativet.

– Jeg liker at når jeg holder en rødbet i hånden, så kan jeg vite nøyaktig hvor og hvordan rødbeten har havnet i mine hender. Å vite hvor maten vår kommer fra og hvor den har reist før den havner på kjøkkenet mitt, er jo ikke en selvfølge.

Yvonne gleder seg også over at grønnsakene som de får fra Oslo Kooperativet ofte smaker annerledes enn de hun får kjøpt i butikken.

– Jeg er utrolig glad i god mat. At jeg i tillegg kan spise mat som er blitt laget med minst mulig belastning for miljøet, dyr og menneskene, det betyr svært mye for meg. Det er mye mer gøy å lage mat med gode ingredienser! sier hun begeistret.

Yvonne engasjerer seg i Omstilling Sagene hvor hun har vært med på å starte Oslo Frøbibliotek. Hun er også med i Kirkeby andelslandbruk.

– Felles for alle de tre initiativene er at man gjør noe der man bor. Det er så store problemer og utfordringer i denne verden. Istedenfor å bli helt lammet er det så fint når man sier: Ok, jeg bor i Oslo – hva kan jeg gjøre her for å gjøre verden til et litt bedre sted? Og hvordan kan jeg inspirere andre?

– Jeg liker veldig godt initiativet og holdningen bak Oslo Kooperativ. At folk engasjerer seg, og bygger opp noe som de selv har savnet. Mennesker som så at i de norske matbutikkene er det ikke mulig å kjøpe gode økologiske grønnsaker dyrket i Norge. Mennesker som selv utviklet det fantastiske tilbudet, slik at vi har fått tilgang på det som manglet: økologiske grønnsaker dyrket i våre egne omgivelser, sier hun.