Slik fungerer det

For English click here!

Oslo Kooperativ 

Kooperativet ble stiftet som et ideelt bindeledd mellom gårdbrukere og forbrukere. Kooperativet ønsker at flere skal ha mulighet for kortreist mat og at bøndene skal få bedre betalt for det arbeidet de gjør. Med et kooperativ som fungerer vil det være med på å styrke og trygge bondens hverdag og bidra til økt matsikkerhet for forbrukeren.

Et medlemskap i Oslo Kooperativ koster 310 kroner pr år. Medlemskap følger kalenderåret.

Som medlem av Oslo Kooperativ kan du få økologisk grønnsaker annenhver uke. Dette gjør du ved å bestille en eller flere poser to uker i forkant av utlevering. En pose koster 230 kroner.

Siden posens innhold er sesongbaserte råvarer vil også vekten variere. På vinterstid, med mange ulike rotfrukter, veier posen omkring seks til åtte kilo, mens om sommeren hvor salater, asparges, krydderurter og liknende fyller mer, veier den omkring fire kilo. I tillegg til ukens grønnsakspose kan du av og til bestille kjøttpose og enkeltstående meieriprodukter en gang i måneden.

Kooperativet har normalt to avdelinger for henting av forhåndsbestilte poser, men pga. pågående pandemi holdes avdeling ved Bykuben stengt. Utlevering foregår annenhver torsdag (partallsuker) mellom kl.16.30-18.30

  1. Avd. Mathallen, Vulkan 5, 0178 Oslo
  2. Avd. Sentrum, ByKuben, Myntgata 2, 0151 Oslo

Hvor ofte kan jeg hente pose?

Som medlem har du mulighet til å bestille pose annenhver torsdag. Bestillingsfrist er alltid torsdag midnatt to uker før du skal hente (Hvis du for eksempel vil ha pose i uke 46, vil bestillingsfristen være torsdag i uke 44). Du bestemmer selv om du vil bestille pose annenhver uke eller litt sjeldnere. Rent økonomisk er du ikke bundet til annet enn de bestillingene du velger å gjøre – og det er ingen krav om at du skal bestille.

Det er ditt ansvar å hente posen din innenfor åpningstiden. Hvis du ikke selv kan hente posen din kan du avtale med en venn om å gjøre det. MERK! Kooperativet refunderer IKKE penger eller posens innhold hvis den ikke hentes.

Hva krever det av meg?

Alle kan være med i Oslo Kooperativ. Ved innmelding betales et andelsinnskudd på kr 310. Fra og med påfølgende kalenderår betales en årlig medlemskontingent på kr 310. Alle medlemmer forplikter seg til å bidra mellom 5-8 timer (tilsvarende to vakter) i løpet av ett år. Du kan enten:

  • Sette deg opp på vakt for å bistå medlemmene med å fylle posene sine under utleveringen på din avdeling.
  • Delta i en av arbeidsgruppene og være med å utvikle Oslo Kooperativ. Dette tar litt mer tid, og du får mer innsikt i den daglige driften av Kooperativet. Som medlem av en arbeidsgruppe er du ikke forpliktet til å ta vakter i tillegg.

Ta kontakt om du ønsker å delta i en arbeidsgruppe: kontakt@kooperativet.no, eller ta direkte kontakt med en av arbeidsgruppene.

Vi håper du vil være med og gleder oss til å se deg!

Klikk her for mer informasjon om registrering.

Lurer du på noe annet? Les våre spørsmål og svar.

Vil du vite mer om hvordan å starte opp et kooperativ etter vår model? Last ned og les våre retningslinjer her.